sobota, 17 października 2015

Dietetyczne KFC nie tylko dla dzieci

























Bardzo prosta i smaczna potrawa. Wszyscy w moim domu lubią takie delikatne mięsko w chrupiącej panierce.













Przepis jest banalny:


  •  piersi kurczaka lub indyka kroję w paski




  • dodaję przyprawy : sól, pieprz, wegetę naturalną, czubrycę zieloną)
  • w misce mieszam wszystko aby każdy kawałek mięsa był przyprawiony

  • następnie zamaczam każdy kawałek w rozmąconym białku


  • kolejny krok to obtoczenie w chrupkach kukurydzianych cornflakes (wcześniej pokruszonych - ja korzystam z thermomix )

  • układam panierowane mięso na blaszce na papierze do pieczenia
  • wkładam do zimnego piekarnika na ok.40 min temp 200o C
Kurczaki lub indyka podaję z sosami, musztardą lub keczupem















Szczerze polecam


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz